Мясорубка незамінний побутовий прилад на будь-якій кухні. Найчастіше її використовують звичайно ж для подрібнення м'яса, але іноді застосовують і в більш широкому спектрі. Наприклад, сучасні м'ясорубки мають додаткові насадки для шаткування овочів і фруктів і навіть для вичавлювання соку.

Электрическая мясорубка Zelmer ZMM4045BЯкі види м'ясорубок бувають?

І перед тим, як почати вибирати м'ясорубку, рекомендуємо ознайомиться докладніше з їх технічними характеристиками і особливостями.

На зараз м'ясорубки поділяються на два основних типи:

  • Механічні;
  • Електричні.

З визначення вже зрозуміло, що механічні моделі приводяться в дію за допомогою впливу на них. Тобто для використання такої м'ясорубки необхідно прикласти деякі фізичні зусилля. Спосіб управління - ручний. Такі м'ясорубки відносяться до так званої "старої гвардії", часто виготовлені з важких металів, що не додає їм зручності у використанні. Перед використанням м'ясорубки такого типу необхідно надійно фіксувати до нерухомої поверхні за допомогою спеціального зажиму. В дію механізм м'ясорубки наводиться за допомогою обертань ручки, яка кріпиться до спіралеподібні валу.

Електром'ясорубки приводяться в дію простим натисканням кнопки на корпусі, але для живлення роботи мотору необхідний доступ до електромережі. Звичайної розетки з напругою в 220 В буде достатньо. Мотор знаходиться всередині корпусу м'ясорубки, і надійно захищений від попадання в нього шматочків продуктів або рідини. Встановити електричну м'ясорубку можна на будь-яку горизонтальну поверхню. Гумові ніжки надійно фіксують прилад на поверхні.

Особливості конструкції і типи

Більшість сучасних електричних м'ясорубок мають типову конструкцію, і відрізняються тільки за типажами. Розглянемо спочатку конструкцію. Вона включає:

  1. Корпус. Може бути виготовлений із пластику, металу або нержавіючої сталі.
  2. Електромеханізм (двигун), який запускає в дію м'ясорубку, розташований всередині корпусу.
  3. Кнопки управління.
  4. Лоток для закладання продуктів. Найчастіше виконаний з пластика або нержавіючої сталі.
  5. Шнек для забору і подачі шматочків продуктів під ніж.
  6. Ніж.
  7. Решітка, через яку подрібнений продукт надходить назовні.
  8. Шнур живлення.

Найчастіше це стандартна конструкція, яка може дещо змінюватись від особливостей тієї чи іншої моделі м'ясорубки. Якщо дивитися на поділ м'ясорубок за типами, то бувають:

  • Промислові. Використовуються на виробництві продуктів харчування або в закладах громадського харчування. Мають високу потужність і продуктивністю. Зазвичай не мають додаткових функцій.
  • Побутові. Як уже зрозуміло, використовуються в побуті, мають середню або низьку потужність. Іноді в комплектацію включені додаткові функції і насадки.

На те, як працює прилад, тобто на його тип або потужність, необхідно звернути увагу при виборі в першу чергу, обов'язково враховуйте навантаження, яку плануєте створии йому при експлуатації, так як цей критерій впливає на довгостроковість роботи електродвигуна і інших деталей.

Яка продуктивність і потужність повинна бути у м'ясорубки?

Електром'ясорубки мають кілька типів продуктивності, які вказують на їх призначення, тобто для яких типів продуктів краще використовувати дану модель. Для зручності класифікація використовує маркування в вигляді літер.

Электрическая мясорубка Zelmer ZMM4045BА - найвищий клас. Призначені для подрібнення м'яса всіх сортів для приготування фаршу. Можуть використовуватися в кафе і ресторанах, їдальнях.

В - сюди відносяться м'ясорубки середньої продуктивності. Це моделі, які виробляють для використання в побуті. Часто комплектуються додатковими ножами, решітками (ситами), насадками для шинкування, для виробництва ковбас або печива.

С- м'ясорубки з максимально простий комплектацією, без додаткових функцій, і насадок. Виключно для побутового застосування.

Але вибираючи м'ясорубку необхідно звертати увагу не тільки на продуктивність, але і на потужність вироби, оскільки цей фактор також впливає на зручність експлуатації, швидкість переробки і види продуктів, з якими прилад може впорається.

 

  1. Малопотужні м'ясорубки - споживають до 0,8 кВт, можуть якісно переробити м'ясо без жил, рибу, овочі. Для збільшення швидкості продуктивності продукти краще нарізати дрібними шматочками. Зазвичай не мають додаткової комплектації і відносяться до сегменту недорогих.
  2. З потужністю до 1,4 кВт. Підходять для роботи з усіма типами м'яса, фарш виходить однорідний, без грудок. Мають середню вартість.
  3. Потужність вище 1,5 кВт. Переробка м'яса відбувається швидше, ніж у моделей з меншою потужність Але при цьому значно підвищується витрата електроенергії. Найбільш часто моделі з такими характеристиками використовуються в невеликих промислових масштабах.

Якою по функціональності повинна бути ідеальна м'ясорубка?

Функціонал сучасних м'ясорубок настільки різноманітний, що деякі моделі можна сміливо назвати кухонними комбайнами. Звичайно основним функціоналом м'ясорубки є переробка м'яса, але додаткові насадки значно розширюють діапазон використання. Отже, які додаткові насадки можуть бути у електром'ясорубки.

Насадка для ковбас. Спеціальна насадка у формі трубки, за допомогою якої формуються ковбаси і ковбаски.

Насадка для печива. Щоб отримати гарної форми печиво використовуйте цю насадку, а замість фаршу завантажте в м'ясорубку пісочне тісто.

Насадка кеббе. Для приготування м'ясного тіста, з якого можна приготувати наприклад м'ясні зрази.

Шинкування овочів і фруктів. Спеціальна насадка зі змінними барабанами для нарізки овочів і фруктів допоможе значно прискорити процес приготування великої кількості заготовок для салатів, наприклад для консервації. Краще підходить для використання сирих продуктів, але можна застосовувати і з вареними. Зазвичай в комплекті знаходиться кілька барабанів з різними варіаціями подрібнення продукту.

Соковитискач. Буває 2 видів. Проста соковижималка, яка використовується частіше для фруктів і овочів з м'якою структурою і Шнековая. Яка може одночасно добувати сік з твердих і м'яких сортів овочів, фруктів і ягід.

Насадка для цитрусових. Призначена для отримання соку виключно з цитрусових.

Млинок для кави. Насадка, яку можна використовувати в якості кавомолки.

Насадка для приготування локшини. Завантаживши в лоток тісто, на виході за допомогою насадки отримуємо локшину.

Перед придбанням м'ясорубки рекомендуємо визначиться, які додаткові функції ви б хотіли отримати, і виходячи з потреб аналізувати надані на ринку моделі, вибираючи відповідне пристрій. Багатофункціональні моделі не тільки економлять бюджет, дозволяючи не купувати декілька приладів (терка, м’ясорубка, сокочавилка), а й простір на кухні.

Який фірми краще вибрати м'ясорубку?

Побутова техніка для дому, праска, холодильник або м'ясорубка повинна бути якісною і зручною у використанні. Якщо складно визначитися з вибором електром'ясорубки, враховуючи більше кількість брендів рекомендуємо ретельно вивчити не тільки всі характеристики моделі, що сподобалася, але й відгуки про бренд. Рекомендуємо вам звернути увагу на польський бренд побутової техніки Zelmer, який виробляє техніку вже більше 60-ти років. М'ясорубки даного бренду відрізняються не тільки якістю і зручністю використання, а й прийнятними цінами. Відгуки споживачів про бренд виключно позитивні.

Огляд моделей м'ясорубок Zelmer

На сайті брендового інтернет-магазину Zelmer представлений широкий асортимент електричних м'ясорубок. До покупки доступні 3 оновлені серії, які виробляються з 2019 року, з різними технічними і функціональними характеристиками. Серії можуть відрізнятися між собою не тільки технічними характеристиками, але і зовнішнім виглядом.

серія 10. Представлена ​​моделью ZMM1010B. Основні характеристики серії:

  • мощность 1000 Вт;
  • продуктивність 1,3 кг продукту за хвилину;
  • односторонній ніж;
  • в комплекті 2 решітки,
  • ніж,
  • штовхач,
  • насадка для ковбас.

З відмінностей від всіх нових серій можна відзначити наявність функції Реверс.

серія 28. Представлена ​​моделями ZMM 2851B, ZMM 2853B, ZMM 2854B. Основні характеристики серії:

  • потужність 1300 Вт;
  • продуктивність 1,5 кг продукту за хвилину;
  • двосторонній ніж;
  • в комплекті 2 решітки,
  • ніж,
  • штовхач.

Деякі моделі можуть комплектуватися насадкою для ковбас або насадкою шинковкой.

серія 40. Представлена ​​моделями ZMM4045B, ZMM4048B, ZMM4050В, ZMM4055B, ZMM4080B. Основні характеристики серії:

  • потужність 1900 Вт;
  • продуктивність від 1,7 до 2,5 кг продукту за хвилину;
  • двосторонній ніж;
  • в комплекті 2 решітки,
  • ніж,
  • штовхач.

Деякі моделі можуть комплектуватися насадкою для ковбас, насадкою-шинковкой (на 3 або 4 терки), шнекової або звичайною соковижималкою.

Електричні м'ясорубки Зелмер 28 і 40 серій є "трансформерами" - при необхідності, якщо ви придбали модель у мінімальній комплектації, завжди можна докупити аксесуари, щоб удосконалити функціональність приладу. Всі аксесуари. представлені на нашому сайті є оригінальними.