Мабуть, вже неможливо знайти будинки, де немає сучасної побутової техніки для кухні. Такі прилади здатні значно полегшити процес приготування напоїв та їжі. Різноманітні електричні пристрої ми набуваємо завдяки їх зручності, безпечності, мобільності і привабливого дизайну. Зокрема сучасні електричні чайники Zelmer дозволять швидко закип'ятити воду, коли поблизу немає плити. Вони досить потужні, мають продуманий зовнішній вигляд і дуже практичні.

Також слід зазначити, що сьогодні вибір електрочайників "Зелмер" досить великий. В такому різноманітті неважко заплутатися. Сучасна техніка відрізняється обсягом, потужністю, матеріалами виготовлення і іншими параметрами. Тому в цій статті ми розберемося з ключовими особливостями цієї категорії побутових приладів і дізнаємося, на що треба звернути увагу при виборі електричного чайника!

Для початку варто відзначити той факт, що вибір електричного чайника необхідно робити в залежності від умов його використання. Чайники можна зустріти практично в кожному будинку і офісі. Щоб ваш електрочайник прослужив довго і не викликав ніяких неприємних емоцій, при замовленні треба враховувати його ключові технічні параметри. Серед них слід виділити:

  • матеріал корпусу;
  • обсяг;
  • потужність;
  • тип нагрівального елемента;
  • інші особливості.

Поговоримо про кожного з цих пунктів окремо.

Матеріал корпусу

Серед ключових елементів будь-якого електричного чайника виділяють корпус, підставку, провід, ТЕН і термостат. Найчастіше для виготовлення корпусу використовують такі матеріали:

  • Пластик. Дуже легкий, досить міцний і доступний за ціною. Матеріал практичної і довговічний. Буває так, що в бюджетних моделях на початку роботи в процесі нагрівання корпус має неприємний запах. Нічого страшного в цьому немає, адже запах з часом зникне.
  • Метал. Частіше можна зустріти чайники з нержавіючої сталі. Такі моделі дуже міцні і швидко нагрівають воду. Але на поверхні металу залишаються подряпини і "збираються" відбитки пальців. Також слід пам'ятати, що корпус при кип'ятінні сильно нагрівається, що може бути небезпечно для маленьких дітей. Скло. Матеріал екологічний, має відмінну теплопровідність і ефектно виглядає. При цьому потрібно періодично очищати скло від накипу. З такими електричними чайниками треба бути дуже обережними, щоб не розбити їх.
  • Кераміка. Такі чайники досить дороги, але мають дуже привабливий вигляд. Нагрівається прилад не швидко, але безшумно. Також матеріал крихкий, що потрібно брати до уваги.

Продукція бренду Zelmer доступна для вас у скляному, пластмасовому або металевому корпусі. Кожна з моделей має свої ключові переваги та особливості використання. Вам треба обирати техніку, орієнтуючись на свій смак.

Зазначимо, що для виробництва електричних чайників "Зелмер" використовується якісний пластик, який не виділяє шкідливих речовин при роботі та не сильно нагрівається. Скляні моделі зроблені оригінально і екологічні. Матеріал загартований, що дуже важливо. Скляні моделі з підсвічуванням, наприклад Zelmer ZCK8011L, стильно виглядають при роботі. Чайники "Зелмер" з нержавіючої сталі міцні, стильні і підходять до будь-якої кухні. Як приклад можна навести модель Zelmer ZCK7920. Навіть від падіння з висоти вона не втратить якісних характеристик. При кипінні матеріал не впливає на смак напою і не виділяє токсичні речовини. Метал стійкий до різних кислот і корозійних процесів.

 

 

Обсяг 

Сьогодні можна придбати електричний чайник "Зелмер" з різним обсягом. При цьому потрібно розуміти, що головне при виборі відповідного за обсягом пристрою - кількість людей, які їм будуть користуватися.

Вважається, що одній людині достатньо 0,5-1,5 л. Для цілої родини з 3-4 людей краще придбати модель на 2,5 л. Якщо потрібен електричний чайник для офісу, обирайте моделі більше 2,5 л. Для такого об'єму води необхідна потужна і надійна техніка. Якщо користувачів дуже багато, краще замовити термопот.

 

Потужність

 Потужність електричного чайника — один з найважливіших показників даного типу техніки. Від нього безпосередньо залежить швидкість нагрівання води. Частіше можна купити прилади з потужністю 2-2,5 кВт. Але не варто відразу бігти до магазину і брати перший кращий чайник з найбільшою потужністю. Справа в тому, що ваша проводка може не витримати високу напругу.

 

Тип нагріваючого елемента 

ТЕН потрібен для віддачі тепла воді. Є два типи ТЕНів:

  1. Прихований диск — спіраль знаходиться під дном, а прямий контакт з водою відсутня.
  2. Відкрита спіраль — конструкція зроблена по типу кип'ятильника.

Частіше за все сьогодні можна придбати чайники з нагрівальним елементом у вигляді прихованого диска. Вони практичні, достатньо енергоефективні і мають гарний вигляд, що не менш важливо.

 

Особливості моделей

 

Електричні чайники Zelmer мають різні додаткові можливості. Ці звичайні і прості особливості роблять процес використання приладу комфортніше. Але треба розуміти, чим більше функцій, тим більше буде ціна. Серед них треба виділити:

  • система освітлення
  • замок від дітей;
  • звуковий сигнал;
  • підтримка температури;
  • світлова індикація роботи;
  • фільтр від накипу.

Електричні чайники Zelmer мають захист від включення приладу без води. Також треба звернути увагу на моделі з функцією регулювання діапазону температури, наявністю світлових індикаторів або звукового сигналу. Вони значно спрощують процес експлуатації приладів. Також є моделі з фільтром від осаду та накипу, наприклад, Zelmer ZCK1274С.

Купити найпростіший чайник "Зелмер" або обрати одну з "топових" моделей — це лише ваш вибір. У будь-якому випадку ви отримаєте хорошого помічника для кухні. Головне обрати модель, яка підійде саме вам. Сподіваємося, що ця стаття допоможе вам з цим!