Блендери вже міцно увійшли до нашого побуту, як і решта кухонної техніки є практично у кожної господині. З їх допомогою можна приготувати креми, муси, крем-супи, паштети, смузі, молочні коктейлі, подрібнити горіхи та замісити тісто. При виборі блендера, особливо якщо це перша покупка, можна прийти в розгубленість від великої кількості моделей та функцій, які вони пропонують. У цій статті докладно розберемося які види блендерів бувають, на що звернути увагу при виборі і знайти ідеальну модель.

Види блендерів для дому

Блендери бувають побутові (для кухні) та професійні. Другі використовуються у промислових масштабах – кафе, ресторани, потужніші. У цій статті розберемося з видами та особливостями блендерів для домашнього вжитку. За конструкцією моделі побутових блендерів діляться на кілька видів:

  • Занурювальні. Використовуються для подрібнення м'яких продуктів до консистенції пюре.
  • Стаціонарні. Найчастіше використовуються для роботи з рідкими продуктами – супи, коктейлі, смузі.
  • Подрібнювачі. Зазвичай йдуть у комплекті із занурювальними блендерами, використовуються для переробки м'яса, горіхів, твердих овочів.

Найпопулярнішими моделями вважаються занурювальні та стаціонарні моделі. Нижче розглянемо докладніше характеристики по кожному з них.

Занурювальний блендер. Виконаний у вигляді ручки, на одному кінці якої розташована насадка з ножем-подрібнювачем, на іншій - кнопки керування пристроєм. Робочий механізм вбудований у ручку. Корпус пластиковий, можливі гумові вставки для зручності. Занурювальна ніжка на якій розташовані ножі - пластикова або металева. Для роботи з продуктами, блендер необхідно занурювати в ємність, в якій знаходяться продукти, звідси назва. Іноді такі моделі називають ручними блендерами. У комплекті може бути тільки один блендер, або ж додана чаша для подрібнення продуктів, насадки - чим більше опцій, тим корисніший прилад, але й вища вартість. Управління досить просте – кілька кнопок на корпусі. Найчастіше це 1-2 швидкості, іноді додатково встановлено режим Турбо. Мають малі розміри, тому не займають багато місця у шафі.

Режим Турбо – у цьому режимі прилад працює короткий період на максимальній потужності (не більше 1 хвилини), для максимального подрібнення продуктів. Зазвичай це крем-супи чи пюре.

До плюсів занурювального блендера можна віднести:

  • широкий вибір насадок у комплектації;
  • компактні розміри;
  • підходить для роботи з усіма типами продуктів;
  • якісне подрібнення;
  • кілька типів ножів у комплекті;
  • просте керування.

З недоліків:

  • ємність для подрібнення не має кришки, при інтенсивному збиванні можливе розбризкування продукту;
  • не призначені для приготування коктейлів;
  • для роботи пристрою необхідно постійно утримувати кнопку увімкнення.

Стаціонарні блендери. Це пристрої з підставкою, де знаходиться робочий механізм і на який встановлюється чаша для подрібнення продуктів, на дні якої встановлені ножі. Чаша виконана із високоякісного пластику або загартованого скла, завжди в комплекті кришка. Легко знімається та миється. Для використання необхідно завантажити всі продукти в чашу, закрити кришку та увімкнути потрібну швидкість або режим.

Плюси стаціонарних блендерів:

  • відмінно підходить для отримання однорідних рідких продуктів (коктейлів, супів, смузі);
  • для включення досить просто натиснути кнопку без необхідності утримування;
  • висока потужність плюс додаткові режими дозволяють якісно подрібнювати також і тверді продукти (горіхи, заморожені ягоду/фрукти).
  • у деяких моделях встановлено функцію подрібнення льоду для напоїв;
  • висока чаша з кришкою запобігають розбризкуванню; простий у догляді.

Мінуси:

  • габаритні, займають більше місця, ніж занурювальні моделі;
  • приготувати можна лише великі порції.

Як правильно вибрати блендер?

Вибір блендера не складне завдання, але щоб покупка приносила задоволення в процесі використання і була корисною в господарстві, необхідно визначитися з функціями, які мають бути у приладу. Для цього визначте, які страви ви готуєте найчастіше, чи потрібні додаткові насадки і який тип блендера краще занурювальний або стаціонарний.

Який потужності краще обрати блендер?

Чим більша потужність блендера, тим вища його продуктивність, він швидше переробляє продукти, мотор менше нагрівається в процесі роботи. Діапазон може бути від 500 до 1500 Вт. Занурювальні блендери зазвичай мають менший діапазон, ніж стаціонарні, оскільки не призначені для роботи з твердими продуктами, і достатньо середньої потужності в роботі. Звертайте увагу на потужність вказану в характеристиках приладу, який ви вибрали, щоб розуміти, наскільки добре він впорається із завданнями на кухні та які швидкісні режими доступні.

Особливості та переваги блендерів бренду Zelmer

У нашому офіційному інтернет-магазині Zelmer придбати занурювальні (ручні) та стаціонарні блендери. Бренд Zelmer на ринку побутової техніки понад 60 років, і за цей час були вивчені всі потреби споживачів та створені моделі, які можуть задовольнити будь-які запити.

Основні переваги:

  • широкий модельний ряд - можна вибрати тільки блендер або варіанти з великою кількістю насадок;
  • насадки та ножі - більшість моделей, крім стандартного ножа в комплекті має чашу-подрібнювач, мірну чашу, насадку для збивання крему, віночок для тіста. У деяких моделях додатково є шейкер для коктейлів;
  • функції та режими – майже у всіх моделях встановлена ​​функція Турбо. У стаціонарних моделях для більшої зручності є функції Дроблення льоду та Імпульсне збивання;
  • матеріали - всі деталі виготовлені з високоякісного пластику, ударостійкого скла та нержавіючої сталі;
  • гарантія – гарантія на всі блендери складає 24 місяці.

Асортимент досить великий, тому ви зможете вибрати ту модель, яка підійде за всіма параметрами. На сайті Ви також можете вивчити відгуки покупців, які вже придбали нашу продукцію.

Рекомендації щодо догляду

Щоб прилад працював довго і без поломок, необхідно забезпечити йому якісний догляд. Уважно вивчіть рекомендації до свого пристрою, можливо, деякі деталі не рекомендується мити в посудомийній машині та/або з використанням агресивних миючих засобів.

А загалом правила щодо догляду за будь-яким типом блендера прості:

  1. відразу ж після використання мийте забруднені елементи;
  2. не використовуйте блендер для подрібнення продуктів, для яких він не призначений;
  3. не вмикайте в мережу, якщо є коливання напруги;
  4. уникайте попадання вологи всередину корпусу, де розташований двигун;
  5. у разі виникнення несправності зверніться до сервісного центру для консультації.