Без такого корисного приладу, як міксер, у наш час уже не обійдеться жодна господиня. З його допомогою збивання крему або замішування тіста відбувається швидше і менш затратно за часом. Не плутатимемо міксер з блендером, тому що в першому відсутні насадки з ножами і подрібнити що-небудь з його допомогою буде проблематично.

Як правильно вибрати кухонний міксер?

Міксер найчастіше використовують у процесі приготування кондитерських виробів. Але з огляду на який зараз на ринку великий вибір різноманітних моделей попередньо варто розібратися, які функції обов'язково потрібні для вас, щоб правильно обрати міксер для кухні. Пропонуємо ознайомитись із найпростішими рекомендаціями для вибору міксера.

Найперший ознака яким поділяють міксери - це тип.

  • Стаціонарні
  • Ручні
  • Планетарні

Відрізняються як функціоналом, так і дизайном, потужністю та сферою застосування.

Стаціонарні. Через підставку, на якій встановлено апарат і отримали таку назву. У комплекті підставка, сам прилад, чаша для збивання, стандартний набір для збивання - гаки та вінчики. Зручно, що не потрібно постійно тримати міксер у руці - завантажили інгредієнти в посудину, включили потрібний режим і можна займатися іншими справами. При необхідності легко зняти і використовувати як ручний варіант. Потужність зазвичай мають у межах 400-700 Вт, якої достатньо навіть для замісу крутого тіста. Підійде любителям готувати, хто не обмежується збиванням білків на крем, але й любить приготувати складніші кондитерські комбінації. До незручності використання можна віднести більш високий рівень шуму в роботі, ніж ручний, після використання необхідно мити як насадки, а й посуд для збивання.

Ручні. Компактні та малопотужні прилади – від 200 до 500 Вт, з мінімумом насадок у комплекті. Зазвичай це насадка для збивання крему та насадки у формі гачків, дляZelmer миксер насадки замішування тіста. Основні плюси використання – доступна ціна, невеликі розміри (не займає багато місця у шафі), дуже простий у догляді. Звичайно тісто на пиріжки з його допомогою не замісити, але для більш простих завдань у приготуванні готування цілком достатньо. Збити крем, вершки, замісить рідке і напіврідке тісто - ручний міксер швидко впорається із завданням.

Планетарні. Це найпотужніші моделі серед усіх типів міксерів – від 500 до 1200 Вт. Назва виникла через особливості роботи приладу. Насадка для збивання обертається одночасно навколо себе і навколо чаші, принцип побудований за принципом обертання планети, звідси і така назва. Така особливості роботи дозволяє за короткий період максимально ефективно замісити тісто. Кондитери-аматори та професіонали використовують на своїх кухнях виключно планетарні міксери. До того ж більшість моделей рідко виступають окремою одиницею та мають у комплекті насадки для формування локшини, терки, подрібнювачі, насадки для розкочування тіста. Звичайно, незважаючи на таку кількість позитивних моментів, є у таких міксерів і недоліки. Насамперед це ціна, далі шум в процесі роботи і вищі габарити, ніж в основних моделях.

Перед тим, як вибрати міксер з чашею для дому вивчіть і зворотний бік їх переваг - це висока ціна, шум в процесі роботи і значні габарити, ніж в основних моделях.

Який міксер найкращий для збивання білків?

Збивати білки можна міксером будь-якого типу – для отримання швидкого та якісного результату прилад повинен мати потужність від 300 Вт. Інша справа, що якщо ви плануєте використовувати міксер тільки для збивання яєчних білків, то немає сенсу набувати більш "наворочені" моделі, досить звичайного ручного міксера з насадками для збивання крему.

Яка потужність потрібна для міксера?

Цей показник є основним для вибору міксера для кухні. Чим вище потужність тим продуктивніший апарат. Звичайно, при цьому збільшується кількість споживаної електроенергії, але і якість роботи покращується. Вибираючи прилад, визначтеся для яких цілей ви будете використовувати його найчастіше, і вже виходячи з обраного типу зверніть увагу на таблицю рекомендацій для кожного з них:

  • ручний міксер – 250-300 Вт, достатньо для змішування рідких та напіврідких продуктів невеликого об'єму.
  • стаціонарний міксер – 300-400 Вт, можливість роботи як з рідкими та напіврідкими субстанціями, так і заміс тесту крутішої консистенції;
  • планетарний – від 500 Вт, для збивання продуктів будь-якої густини, отримання тіста густої консистенції у великих обсягах. Максимально можлива потужність планетарного міксера – 2200 Вт.

Матеріал корпусу який найкращий?

Безперечно, вибираючи міксер, як і будь-яку іншу побутову техніку, ми хочемо, щоб вона пропрацювала якомога довше без поломок та пошкоджень. У міксері найважливішим місцем є двигун. Для її надійного захисту необхідно звернути увагу на якість матеріалу корпусу. Зазвичай для оснащення корпусу міксера використовують:

  • пластик – простий у догляді матеріал, надійність залежить від якості;
  • метал або нержавіюча сталь - стійкіший до пошкоджень, але при цьому додає приладу як ваги, так і вартості. Використовується для виробництва корпусу та чаш;
  • скло - найчастіше використовується для чаші для збивання. Крихкий матеріал, що вимагає дбайливого відношення в процесі експлуатації.

Миксер ZelmerЯк вибрати переваги міксерів для кухні?

Міксери Зелмер на ринку побутової техніки понад 15 років і встигли здобути популярність у споживачів. Якщо ви запитали, як правильно вибрати міксер для дому - рекомендуємо звернути увагу на ряд таких характеристик як:

  1. захист від перегріву;
  2. функція уповільненного запуску;
  3. наявність кількох швидкостей;
  4. Турборежим;
  5. режим Імпульс;
  6. прогумовану ручку;
  7. відділення для зберігання шнура;
  8. додаткові насадки.

Компанія Zelmer виробляє великий асортимент побутової техніки, серед яких ручні, стаціонарні та планетарні міксери. В офіційному інтернет-магазині гарантія від виробника на міксер Zelmer – 24 місяці з моменту покупки.