Праска це не тільки корисний, але й незамінний девайс у кожному будинку. Без нього практично неможливо надати речам охайний вигляд після прання або лежання в шафі, особливо з тканин, що дуже сильно мнуться. Якщо Ви зважилися придбати нову праску або, можливо, це перша покупка даного приладу, попередньо рекомендуємо ознайомитися з нашою статтею, щоб розуміти, на які нюанси варто звернути увагу.

Як правильно обрати хорошу праску для дому?

Щоб обрати праску для домашнього використання, попередньо потрібно визначити які завдання вона виконуватиме, і вже виходячи зі списку визначати, які функції має поєднувати модель.

Для початку розглянемо які типи приладів для прасування бувають:

Дорожні моделі відрізняються компактністю та простішим функціоналом. Модель дорожньої праски Zelmer, незважаючи на компактні розміри, має резервуар для води, і може використовуватися як відпарювач.

При покупці праски обов'язково звертайте увагу на такі параметри:

  • Наявність системи подачі пару. Можливість використовувати додатково вологе прасування значно спростить і прискорить процес прасування білизни.
  • Якість підошви, форма та матеріал. Рекомендуємо вибирати моделі з підошвою, стійкою до пошкоджень, яка не залишає слідів на одязі, підійде для роботи з усіма типами тканин.
  • Потужність. Чим вище потужність, тим швидше прилад нагрівається, і більший спектр типів тканин, з якими зручно працювати.
  • Функція Автовідключення. Важлива функція, яка убезпечить не тільки перегрівання приладу, а й можливої ​​пожежі.
  • Вага. Оптимальним вважається вага праски від 1400 до 1800 грамів. Більш легкі моделі можуть не впоратися із щільними тканинами, важчі відносяться до професійних приладів.
  • Протикрапельна система. Робить процес прасування максимально комфортним, гарантуючи відсутність плям на делікатних тканинах. При прасуванні на низьких температурах вода, яка знаходиться в резервуарі, не протікаєте на одяг.
  • Функція самоочищення. У моделях прасок, у яких використовується вода, навіть якщо застосовувати виключно очищену воду, з часу в резервуарі та й на підошві може утворитися накип. Це впливає на якість прасування, дана функція дозволяє завдяки натисканню на одну кнопку запустити самоочищення приладу.
  • Кріплення дроту живлення. Кульове кріплення дозволяє кабелю обертатися на 180 ° запобігаючи заплутуванню.

Крім основних характеристик, є ще додаткові функції, які не обов'язкові, але, можливо, якась із них виявиться вирішальною при виборі моделі, це: з'ємна підошва, вертикальна подача пари, наявність акумулятора, підсвічування.

Якиї фірми краще придбати праску?

Серед великої кількості брендів техніки для дому в магазинах легко розгубитись на якому виробнику та моделі зробити свій вибір. Рекомендуємо звернути увагу на праски Zelmer. Бренд розробляє та виготовляеє праски, відпарювачі, парогенератори та парові системи. Усі моделі мають кілька систем захисту:

  • захист від накипу;
  • автоматичне очищення;
  • автоматичне вимкнення;
  • крапля стоп;
  • анти блиск.

Зручне керування регулюванням температури та швидкістю подачі пари. Високий рівень потужності забезпечує швидке нагрівання та готовність до роботи вже за 20 секунд. Для виготовлення підошви використовуються лише якісні матеріали – кераміка, нержавіюча сталь, анодований сплав. Більш детальні характеристики кожної моделі Ви можете знайти на нашому сайті.

Яка потужність має бути для гарної праски?

Потужність праски впливає якість його роботи. Чим вона менша, тим більше праска нагрівається, і менш придатна для роботи з щільними тканинами. Для побутових прасок достатньо потужності в діапазоні від 1700 до 2200 Вт, потужніші моделі для професійного використання або парові системи мають потужність від 2500 Вт. Дорожні моделі мають нижчий поріг – до 1000 Вт.

Види прасок для будинку, які найчастіше купують

Отпариватель ZelmerДля дому найчастіше купують стандартні моделі з мінімальним набором функцій, середньої потужності та ваги. Останнім часом набули популярності моделі з наявністю вертикальної подачі пари, що значно розширює можливості їх використання. Праски Zelmer усі мають таку функцію, а висока щільність подачі пари дозволяє не лише якісно розгладити речі, а й провести додаткову дезінфекцію. Якщо Ви вже маєте праску, але без функції пари, можна придбати окремо відпарювач. Моделі компактні за розмірами, їх зручно брати в поїздки як дорожні моделі, а сильний паровий удар та додаткові щітки-насадки дозволяють застосовувати для тканин будь-якого типу.

 

Як вибрати підошву праски?

Підошва у праски практично найважливіший елемент, адже саме вона стикається з одягом, і від її складу залежить і якість прасування. Для сучасних моделей прас використовують такі матеріали підошви:

  • Алюміній. Легкий матеріал з гарною теплопровідністю дуже швидко нагрівається, легко ковзає по тканині. Схильний до швидкого появи подряпин, навіть від гудзиків на одязі, тому не довговічний. Залишає блискучі сліди на тканині. Встановлюється на прасках недорогого цінового сегмента.
  • Тефлон. Добре прогрівається, якісно розгладжує, але підошви з таким покриттям схильні до "прилипання" до тканини, що застосовується не до всіх типів тканини. Встановлюється на прасках середньої цінової категорії.
  • Кераміка. Дуже плавне ковзання, добре прогрівається. Більш стійка до пошкоджень, ніж алюміній і тефлон, але все ж таки варто уникати контакту з металевими предметами. Легко чиститься. Встановлюється на дорожчих моделях.
  • Нержавіюча сталь. Стійка до механічних пошкоджень, добре прогрівається, довговічна. Більш важка, ніж попередні варіанти покриття, може "обтяжувати" праску.
  • Анодований сплав. Алюміній зі спеціальним покриттям - анодним оксидуванням, що утворює спеціальну захисну плівку на підошві, стійку до корозії та не залишає слідів на тканині.

Але й крім складу, з якого виготовлена ​​підошва, рекомендуємо звернути увагу на її форму та розташування отворів для подачі пари. Чим більший розмір, тим більшу площу праска розгладить швидше та зручніше працювати з білизною великого розміру, наприклад постільна білизна, скатертини. Наявність гострого носика дозволяє ретельніше розгладити дрібні деталі на одязі, добре прогладити наприклад сорочку між гудзиків. Отвори для подачі пари - у кожного бренду може бути свій "фірмовий стиль" розташування осередків на підошві, але найбільш оптимальним для якісного прасування буде розташування не тільки по краях підошви, а й по центру та на носику. Чим більше отворів, тим швидше проходитиме процес прасування.

Итак, качественная подошва обладает такими качествами:

  • высокий уровень скольжения по поверхности ткани; не повреждает структуру изделия;
  • быстро и равномерно прогревается;
  • устойчива к повреждениям;
  • легко очищается от загрязнений.

Выбираю утюг ориентируйтесь на свои потребности - техника должна облегчать ведение домашнего хозяйства, поэтому правильно подобранный утюг поможет вам легко справится с самыми сложными тканями, тщательно разгладить все складки.