Наближається весна, за нею літо, а значить незабаром розпочнеться сезон овочів та фруктів. І звичайно, дбайливі господині прагнуть зробити якнайбільше запасів на зиму та осінь. При цьому основними побажаннями щодо характеристик заготовлюваних продуктів залишаються збереження всіх корисних мікроелементів, довге і просте зберігання.

Саме тому багато хто відмовляється від звичної консервації продуктів і переходить на варіант - сушіння. Для цього використовують сушарку для овочів та фруктів.

Основні характеристики сушарки для овочів та фруктів

У новій моделі сушарки Zelmer ZFD 1010 дещо спрощений дизайн зовнішнього вигляду та управління. Механічне керування пристроєм реалізовано за допомогою 2 кнопок на корпусі:

  • перша кнопка відповідає за включення та вимикання пристрою;
  • друга кнопка відповідає за регулювання швидкості роботи вентилятора та інтенсивність обдування продуктів теплим повітрям.

Потужності в 520 достатньо для сушіння овочів та фруктів із щільними волокнами та високим вмістом вологи, а також грибів. У базовій комплектації 4 пластикові ґратчасті піддони. Діаметр 30 см, висота 2,5 см. Корпус та лотки для сушіння виконані із пластику, з маркуванням BPA-free, що означає, що у виробництві не використовується токсична речовина – бісфенол, а пластик придатний для використання з продуктами харчування.

Гарантія на сушарку Зелмер ZFD1010 складає 24 місяці з моменту придбання.

Продукти, які підходять для заготівлі в сушарці

У сушарці можна заготовляти будь-які продукти:

  • овочі
  • фрукти
  • гриби
  • зелень
  • м'ясо
  • рибу
  • солодощі (пастилу), горіхи
  • хлібобулочні вироби.

Головне дотримуватись простих правил при готуванні.

  1. Для заготівлі використовувати лише якісні, без “болячок” та забруднень продукти;
  2. Ретельно промити та просушити перед закладанням до сушилки;
  3. М'ясні та рибні вироби перед сушінням необхідно вимочити в розчині з приправ, зберігаючи у прохолодному місці;
  4. Дотримуватись температурного режиму для кожного виду продуктів (м'ясо/риба від 55-70°С мінімум 8 годин, овочі 5-8 годин, температура 50-60°С. зелень - 45-50°С, 3-4 години).
  5. Для швидкого і якісного просушування всі продукти повинні нарізатися не товстими (до 1-1,5 см) скибочками, і розташовуватися на піддоні  рівномірно, не торкаючись один одного.
  6. Висушені продукти повинні зберігатися в чистих ємностях (краще скло або пластик), в сухих приміщеннях, що провітрюються.
  7. Термін придатності сушених продуктів – максимум 1 рік.