Як користуватися сушаркою для овочів та фруктів? Таке питання закономірне, оскільки пристрій набирає популярності, але не всі впевнені, чи потрібен такий прилад будинку. Якщо ви любите робити запаси на зиму, турбуєтеся про збереження у продуктах усіх корисних мікроелементів, шукаєте спосіб заготівлі продуктів без додаткової консервації, то сушарка для овочів та фруктів ідеальне рішення.
Компанія Zelmer виробляє дегідрататор з конвекторним типом впливу, це означає, що процес вилучення зайвої вологи з продуктів відбувається за рахунок сухого повітря, яке виробляє вентилятор, розташований в основі сушіння. Далі сухе повітря піднімається вгору, проходячи через усі шари продукту та забираючи зайву вологу.
Спосіб завантаження лотків горизонтальний, установка виробляється лоток на лоток. Мінімальна комплектація – 4 лотки в комплекті, кожен розрахований на завантаження від 2 до 2,5 кг продукту. Так за раз можна висушити до 10 кг. Моделі сушарок мають електронне (сенсорне) та механічне типи управління.
Як вибрати сушарку для овочів та фруктів, щоб вона максимально знадобилася. Рекомендуємо звернути увагу на такі характеристики:
1. потужність
2. кількість лотків
3. режим управління
4. режим "Таймер"
5. довжина мережевого шнура
6. максимальне завантаження сирого продукту
7. ознайомитися з відгуками
Якщо ви придбали прилад перший раз, то природно що виникає питання, як правильно сушити овочі та фрукти в сушарці. Для цього рекомендуємо дотримуватись кількох простих правил:
- подбайте про попадання вологи на вентилятор. Для цього не використовуйте продукти, які виділяють багато рідини або попередньо максимально видаліть рідину, використовуючи паперовий рушник. Це також допоможе швидше висушити продукт;
- перед сушінням великі плоди нарізайте тонкими скибочками, до 0,5 см, тоді вони будуть готові швидше;
- щоб дрібні ягоди не прослизали через отвори решітки, застеліть поверхню пергаментом. Пергамент можна використовувати і для виготовлення пастили, якщо в комплекті немає спеціально призначених для цього лотків.
- щоб уникнути потемніння яблук у процесі сушіння, попередньо помістіть їх у розчин води з лимонним соком у пропорції 1 л води та 3 ст.ложки соку. Через пару годинників просушіть часточки і можна закладати в сушіння.
- упроцесі сушіння кожні 2-3 години змінюйте лотки місцями.
- для кращої вентиляції залишайте між продуктами невелику відстань, не складайте їх впритул. Не складайте кілька шарів.
Рекомендації по часу скільки сушити які продукти і з якою температурою:
- зелень та трави 4-6 годин, температура 45–55 °С;
- сливи, груші, яблука, банани, персики 6-8 годин, температура 50-60 ° С;
- виноград та цитрусові 8-10 годин температура 50–60 °С;
- вишня, полуниця, абрикоси - 10-12 годин температура 50-60 ° С;
- риба 5-8 годин, при температурі 50–60 °С;
- птах від 5 до 14 годин. в залежності від температури, 50-70 ° С;
- свинина, яловичина та інші від 10 до 14 годин при температурі 65–70 °С.
При сушінні м'яса або риби не рекомендується використовувати температуру нижче 65°С для повноцінної обробки продукту. Найкраще перед закладкою в сушарку провести додаткову обробку маринадом не менше 10 годин із застосуванням нітритної солі для знищення всіх можливих бактерій та паразитів у сирому продукті.
Деякі види овочів перед сушінням необхідно попередньо відварити кілька хвилин у підсоленій воді. Це буряк, морква, бобові (горошок, квасоля), капуста броколі та цвітна.
А як правильно використовувати сушарку Зелмер, щоб отримати максимальну вигоду, рекомендуємо також подивитися наш відеоогляд.
Якщо вам потрібні додаткові або нові лотки, запчастини або консультація з використання - звертайтесь до нашого фірмового інтернет-магазину Zelmer. Офіційна гарантія на сушарку для овочів та фруктів складає 24 місяці.